Omgeving

omgeving

Omgeving

Omgeving

In een prachtige omgeving overnachten? Wil je rustig en comfortabel logeren in Noord-Oost Drenthe? Zoek je een huiselijk logeeradres in de regio Assen/Groningen? Of wil je overnachten in de de omgeving van Stadskanaal, Veendam of Gieten? Onze bed&breakfast is een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van dit bijzondere gebied.

Historie

Drenthe is het langst bewoonde gebied van Nederland. Met name het stuk op en rond de Hondsrug. Want 5000 jaar geleden was dit een zandrug in een uitgesproken moerassig gebied. Het Trechterbeker volk had nederzettingen op de zandrug en heeft in die tijd de beroemde Hunebedden gebouwd. Later werden de veengebieden afgegraven voor de turfwinning. Honderden jaren was Drenthe de brandstofleverancier van Nederland. Met name het rijke Groningen had grote gebieden in beheer voor de turfwinning. Ze hebben er zelfs een speciaal kanaal voor gegraven, het Stadskanaal, omdat het riviertje de Hunze niet goed bevaarbaar was voor de turfschepen en men wilde besparen op tolgelden. De turf is nu op en het afgegraven veen heeft een agrarische bestemming gekregen. Maar de grootschalige ruilverkaveling van de afgelopen 100 jaar heeft het landschap toch intakt gehouden. De kleine rivier de Hunze meandert weer en er zijn stukken land teruggegeven aan de natuur.

Gallery

landschap Asgaard van een afstandje hunebed D14 Zonsondergang Streek Boerendijk uitzicht landschap star Winterlandschap Landschap Landschap Met de eend er op uit! Nieuwediep Nieuwediep plas Luchten

Omgeving

Asgaard ligt in de verzamelgemeente Aa en Hunze in noord-oost Drenthe, net buiten het dorpje Gieterveen aan een rustige landweg. Gieterveen ligt vlak bij het riviertje de Hunze, op de grens tussen het Hondsrug gebied en het ontgonnen veen gebied. 

Wat is er allemaal te doen?

Kijk op de evenementenagenda van de Hondsrug om te zien wat er allemaal te doen is deze zomer!

Dit gebied kent een rijke historie, in de directe omgeving is veel te ontdekken:

Gieterveen ca 1,5 km: Molen de Eendracht, en Het Kleine Kerkje.

Gieterveen-Spijkerboor: Hunzevallei natuurgebied

Borger: Hunebedcentrum

Veendam, ca 8 km: Veenkoloniaal museum, winkels, Concertzaal van Beresteyn (met filmhuis)

Assen, ca 25 km: Drents museum, winkels, restaurants

Groningen, ca 35 km: Groninger museum, winkels, restaurants, bioscopen en alles wat een gezellige studentenstad te bieden heeft.

Eelde: museum de Buitenplaats

Drouwen: Boomkroonpad en Drouwenerzand

Stadskanaal: Theater Geert Teis en voor liefhebbers van muziek (instrumenten) Museum Musica

Fietsen en wandelen en meer

Voor fietsers en wandelaars zijn er uitgebreide mogelijkheden voor tochten. Fietsknooppunt 16 in Drenthe ligt ca. 100 meter verder. Wandelen? Zo veel mogelijkheden! Op de Hondsrug zijn prima wandelpaden. Het huren van een kano is mogelijk in de omgeving Spijkerboor.

Actief

Verrassend Oost Groningen is binnen handbereik; Vestingstad Bourtange en het Klooster in Ter Apel zijn binnen 30 autominuten bereikbaar. De stad Groningen biedt alles op het gebied van cultuur en ontspanning. In Gieten is een openlucht zwembad en golfbaan. In Gasselte is een manege waar bosritten gemaakt kunnen worden.  Alternatieven: huur een eendje bij Huureendjes in Eeserveen om Drenthe te ontdekken of maak een rit met een originele stoomtrein (Stadskanaal/Veendam).

Sauna

Hou je van een sauna of wellnes beleving? Ook dat is redelijk in de buurt. Sauna 't Dalhuus in Wildervank of Sauna De Bron in Tynaarloo zijn aanraders voor even he-le-maal onstspannen. Wildervank is een minuut of 10 met de auto, Tynaarloo ongeveer 20 minuten.

Leuke adresjes

Bij de Blauwebessenboerderij kan je zelf in de zomer blauwe bessen plukken en hun boerderijwinkel heeft een uitgebreid assortiment heerlijke lokale producten.  Bij Handig Goed kan je handige en duurzame dingen voor huis, tuin en keuken vinden via de webwinkel en meteen meenemen, want deze webwinkel wordt door Jessica van Asgaard B&B gerund.

 

Maar wat Asgaard vooral biedt is rust en ruimte voor totale ontspanning! Even weg van de drukte......