Asgaard BB Drenthe

Asgaard BB

Asgaard BB

In Asgaard BB kom je tot rust.

Asgaard BB is ideaal voor een korte vakantie, het schrijven van een artikel of overnachten in de buurt van familie of werk.

Afkomstig uit de drukke Randstad vonden wij enkele jaren geleden onze plek hier, net buiten het rustige dorp Gieterveen.

We weten de rust en de ruimte maar al te goed te waarderen. En dat delen we graag.

Onze accommodatie is eenvoudig maar zeer comfortabel en bij uitstek geschikt voor mensen die met de fiets of de motor de omgeving willen verkennen.

Of gewoon van de rust willen genieten. Een tijdelijk thuis vlak bij Veendam of Stadskanaal? Ook voor zakelijke gasten is Asgaard BB een uitkomst.

Geschikt voor 2 personen, niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Huisdieren zijn niet toegestaan. Roken mag alleen buiten.

Neem een kijkje op deze website voor meer informatie over de accommodatie en omgeving.

Wij willen je verblijf graag zo aangenaam mogelijk maken, speciale wensen zijn altijd bespreekbaar.

Reserveringen en opvragen beschikbaarheid alleen per mail of via de website van Bed&Breakfast Nederland.

 

Veenkolonien

Veenkoloniën

Want ook al is Asgaard BB een rustpunt in de wereld,er valt genoeg te ontdekken in de verrassende Veenkoloniën. Dit gebied kent een rijke historie, die nagenoeg onbekend is in Nederland en daarbuiten.De turfwinning heeft dit land gevormd, in cultureel en landschappelijk opzicht. Het was de basis voor de economische groei van de grote steden in Nederland. De Veenkoloniën zijn niet kaal en eentonig. Integendeel: in een straal van 5 kilometer rond Asgaard kom je allerlei soorten landschap tegen: bos, de Hondsrug, weide velden, waterwegen en een prachtig natuurgebied. Ideaal voor wandelen en fietsen. 

 

asgaard

Asgaard

In de noordse mythologie (Edda) is Asgaard ‘de plaats die zich buiten de wereld bevindt’, de plek waar de Asen en Asinnen (goden) zich ophouden en waarin zich ook het Walhalla bevindt waar het na de strijd goed rusten is. In het midden van Asgaard staat de boom Ygdrasil, zijn takken spreiden zich over de hemel uit in alle windrichtingen. Midgaard (de wereld van de mensen) ligt buiten Asgaard. De enige verbinding tussen Asgaard en Midgaard is de regenboogbrug. Voor ons de letterlijke beschrijving van een plek waar het goed toeven is als men rust zoekt, want hier kan je je even van de wereld wanen.