Accommodatie

accommodatie

Accommodatie

De accomodatie

De accommodatie van Asgaard BB bestaat uit een inpandig appartement in het voorhuis voor 2 personen met eigen parkeer plaats en ingang, geheel afgezonderd van de bewoners. In het appartement is een woonkamer, een douche/toilet en een ruime slaapkamer met 2 losse 1 persoons bedden (al dan niet naast elkaar opgesteld) en een gezellig zitje om te soezen of te lezen. In de slaapkamer is ook een werkhoekje ingericht met vaste internetaansluiting. Verduisteringsgordijnen garanderen een heerlijke nachtrust.  Digitale TV en draadloos internet is beschikbaar. Een ruime voorraad boeken, spelletjes, magazines, CD's en DVD's  is aanwezig. De ruimte is centraal verwarmd met een pelletkachel die in de woonkamer staat. Het appartement is heerlijk koel in de zomer dankzij de prachtige kastanjeboom naast het huis, die er vermoedelijk net zo lang staat als het huis zelf.

Het huis

De boerderij is gebouwd rond 1899, is van het type Oldambtster (waar in de Veenkoloni├źn een kleiner type van werd gebouwd) en heeft tot eind jaren 60 dienst gedaan als gemengd boerenbedrijf. Men woonde in het voorhuis en het achterhuis bestond uit koeienstal, hooiopslag en deel waar de werktuigen stonden. Vanaf de jaren zeventig is er veel veranderd. Het bakhuisje wat naast de ingang van de B&B stond is weggehaald, de indeling veranderd, een badkamer aangelegd. Later is het achterhuis geheel verbouwd tot woonhuis. Daar wonen wij nu zelf.

Het uitzicht uit de woonkamer van de B&B is ook behoorlijk veranderd; in vroeger tijden lag de moestuin voor het huis en was er geen meidoornhaag of hoge bomen. Je keek zo uit de kamer over het landschap uit. Want pas vanaf de jaren 80 werd, tijdens de ruilverkaveling,  in dit gebied het aanplanten van bosjes en bomen langs de wegen aangemoedigd.

Om de sfeer van de omgeving vast te houden hebben wij de accommodatie landelijk ingericht met boerenmeubels en brocante. En uiteraard ook moderne gemakken zoals een lekkere bank. Het appartement is compleet ingericht en alles wat in de kasten voor het grijpen staat mag gebruikt worden. De woonkamer was vroeger, toen dit nog een boerenbedrijf was, de 'nette kamer' die alleen op zon- en feestdagen werd gebruikt. De boerderij is sinds de jaren 50 meermalen verbouwd. De (afgesloten) deur in de woonkamer is het enige originele deurtje wat er nog in het pand zit en waarschijnlijk net zo oud is als het huis zelf. De deur tussen de keuken en woonkamer, samen met het raamkozijn, is in de jaren 60 aangebracht toen hier een keukentje werd gerealiseerd.

Uitzicht

Je kunt gebruik maken van een ruime besloten tuin op het zuiden met vijver en zonnige plekjes. Vanuit de beschutte bostuin kijk je kilometers over de velden. Je ziet vele bos- en weidevogels, buizerds, haviken, ree├źn en misschien haas, vos, egel of marter. Luie stoel, ligbed, hangmat, barbecue of vuurkorf is beschikbaar. Op het erf kom je wellicht onze kippen of onze rode kater tegen. Die laatste kan trouwens zeer overtuigend vertellen dat hij ALTIJD in het appartement naar binnen mag, maar laat je niks wijsmaken; hij mag daar niet naar binnen!

Bij de voordeur staan twee stoelen en een tafeltje om lekker buiten aan te ontbijten. Maar je mag deze natuurlijk ook ergens anders in de tuin neerzetten om aan het einde van de dag de zon nog even te pakken met een glaasje. Geniet ook van de werkelijke duisternis door in de zomer 's avonds laat even buiten te gaan zitten. Je hoort de dieren ritselen in de struiken, de vleermuizen hebben een jachtgebied rond het huis en - als je het treft - kan je ook een jagende uil ontwaren.

woonkamer met pelletkachel
Asgaard
woonkamer
woonkamer